Friday, March 21, 2014

segalanya tentang ESP SHAKLEE! :)

ASSALAMUALAIKUM!

Salam Jumaat penghulu segala hari.. hari mulia penuh barakah! Alhamudilillah, syukur dengan segala kurniaan & rahmat daripada Allah SWT. Semoga kita akan terus ditetapkan iman untuk menjadi hambaNya yang bersyukut, beriman & bertakwa kepadaNya.

Hari ini Biha nak cerita dengan ringkas mengenai
Apa itu ESP?
Apa fungsi ESP?
Sumber makanan protein?
Siapa yang perlukan ESP?
Perbezaan ESP dengan soya protein yang lain?

☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞

 Apa itu ESP?
☑ ESP ialah Energizing Soy Protein iaitu makanan tambahan protein berasaskan soya dan mempunyai kualiti protein yang tinggi.

 Apa fungsi ESP?
☑ Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

☑ Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.


 Sumber makanan protein?
 Kacang soya, daging merah, daging putih, susu, telur, ikan teri, ikan.

☑ Selain kita boleh dapatkan protein dari sumber-sumber yang lain selain ESP ni seperti telur, daging, ikan, susu dll..pilihan yang tepat ialah ESP.

☑ ESP memang memudahkan, hanya bancuh begitu sahaja atau nak sedap lagi, ada yang bancuh dengan air Bliss Nestle, etc.. pilih je perasa apa diingini.


 Siapa yang perlukan ESP?
☑ Wanita hamil
☑ Ibu menyusu
☑ Ibu yang baru melahirkan anak
☑ Mereka yang baru menjalani pembedahan
☑ Bakal pengantin
☑ Pelajar/ pekerja memerlukan tenaga
☑ Mereka yang mahu kuruskan badan
☑ Mereka yang mahu mencantikkan kulit
☑ Mereka yang mahu menambah berat badan
☑ Semua orang!


 Perbezaan ESP dengan soya protein yang lain?
☑ Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan berasakan protein.

☑ ESP merupakan satu-satunya produk yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dpt dihasilkan leh tubuh manusia. Turut diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

☑ 1 hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

☑ Mempunyai index glisemik yang rendah (39) menjadikan ia sesuai juga kepada pengidap kencing manis.☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
nabihah_halimshah@yahoo.com
sms/ whatsapp; 0177242495

No comments: