Friday, April 29, 2016

Ini bukan kisah POLITIK, tapi...

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera!

Baru balik kerja terjumpa artikel mengenai seorang ahli politik yang popular di Malaysia.


Ini bukan politik tapi tips kesihatan yang diamalkan seorang YB :)

Nak tahu tak? Omega Guard nie pun boleh bantu beri tenaga.

Jom saya cerita lebiih detail lagi fungsi-fungsi Omega Guard nie....


Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu kajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 EPA dan HDA.
Asid Lemak Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. 

Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari sumber makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS serta membantu kulit licin dan kemerah-merahan.

Baguskan Omega Guard? banyak manfaat kita boleh dapat darinya.

Sharing is Caring :)

εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Nabihah Halimshah
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
Jual: Kuih Siput Lela Olala, Shaklee, 100% Manjakani keluaran Majuphal
Emel: nabihah_halimshah@yahoo.com
Sms/ whatsapp; 0177242495

Supplement tekanan darah tinggi untuk orang muda yang berkesan! ;)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera!

Dulu TINGGI, kini Ideal :)


-------------------------------------------------------

Apa yang tinggi, apa yang ideal?

Tu dia Tekanan Darah la

Saya dah pernah sampai tahap tinggi sampai doktor dah bagi warning!

Badan awak ni  tak kena, kena kuruskan
gemuk besar ni banyak penyakit kolestrol tinggi, darah tinggi!

Alhamdulillah tersentak berkali-kali degan doktor ni, saya pun tekad kuruskankan badan dan konsisten!

Dan paling syukur sangat; saya sekarang maintain tekananan darah pada paras normal dan ideal!

Saya sedar zaman sekarang makanan dan gaya hidup sangat mencabar dan tidak sihat; tak macam dulu dah, petang main bola smpai habis basah baju, seluar; 2-3 jam hadap main bola tak ada hal~

Kini, dah makin berusia, tidak selincah dulu

Jadi konsisten pengambilan makanan sihat dan gaya hidup sihat untuk memelihara nikmat kesihatan!

Beringat kawan-kawan sebelum kena!

Pergi cek darah dan bandingkan dengan jadual saya letak ni!




Cakna sihat!

Dulu sy 140/90 dan kini bila tengok kat gambar saya ni ye


TQ leader saya abam Abd Rahman Daros tolong snap gambo ni aritu!

p/s - testimoni kredit to MD


εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
nabihah_halimshah@yahoo.com
sms/ whatsapp; 0177242495

Wednesday, April 27, 2016

Apa itu #manjakani ?


εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Nabihah Halimshah
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
Jual: Kuih Siput Lela Olala, Shaklee, 100% Manjakani keluaran Majuphal
Emel: nabihah_halimshah@yahoo.com
Sms/ whatsapp; 0177242495

Tuesday, April 08, 2014

Nak kurus!

ASSALAMUALAIKUM!

Hohoho tengah hari yang panas kat sini! Rasa macam dah bertambah ton warna kulit Biha ni, weh camne boleh tahu ton warna kulit kau bertambah Biha oit? Biha test pakai cincin untuk seminggu, lepas seminggu tengok jari dah berbelang ibarat zebra! sobs!

FUH! walaupun mukadimah tak ada kena mengena, hari ini Biha nak share dengan korang Tip Untuk Kurus secara Sihat & Semulajadi :) Biha tahu ramai orang perempuan obses nak kurus! mihmih.. asal rakan sekelas, rakan ofis, rakan serumah ajak pergi makan ikan bakar, makan KFC mesti korang cakap korang dah kenyang kan? padahal tengah diet ni sambil telan air liur dengar pelawaan mereka :p Lepastu malangnya sambil korang telan air liur, tiba-tiba mulut dipenuhi dengan biskut Merrie ke biskut Hup Seng!! Opssss salah tau sebenarnya cara tu.. jangan tak tahu >_<

STOP WISHING. START DOING.

1. JANGAN AMALKAN DIET YANG SALAH
- Serius cakap, ramai gila orang perempuan yang buat macam ni.. termasuk Biha dulu! Sebenarnya memang kita akan suka bila kita tak makan nasi seminggu, tetiba berat badan turun sampai 2kg. Tapi sebenarnya kalau berat badan turun tu berpunca daripada jumlah kandungan air dalam badan tu berkurang bukannya lemak. Psst, jika tak makan metabolism badan kita akan jadi rendah sebab kita tengah berlapar. Yang paling malang, bila tak dapat nak tahan nafsu.. mulalah melantak tak ingat dunia! Lepas dah melantak tak ingat dunia, mulalah berat badan naik dengan laju. Sobs :’(

2. JANGAN TAK MAKAN
- ‘saya tengah diet ni’.. Ops, sila jangan macam ni. Sila makan dengan secukupnya. Yang paling penting sila jangan berlapar, sebab bila dah lapar tahap kronik.. mulalah perut meronta-ronta minta makana. Pulak tu dah malam, yang ada cumalah Maggi Kari! Lagi sedih lepas perut kenyang, automatic mata kuyu.. terus ZZZ!! Maka secara automatic juga, Maggi Kari tadi akan menjadi lemak yang setia di dalam badan anda! Apa yang penting, makan ikut waktu TAPI kurangkan portion.

3. JANGAN MAKAN JAJAN/ MAKANAN RINGAN
- sebenarnya kalori dalam biskut lagi tinggi daripada anda makan nasi. UHUK UHUK. Dahlah tak kenyang lepastu buat tambah saiz baju je. Jom try test tak makan jajan/ makanan ringan selama sebulan! Lepastu pasti ada hasil yang WAHHHH!!! :D tapi kalau lapar sangat, makan biskut tawar dengan minum Milo pun okay!

4. JANGAN MALAS BERSENAM
- haaa ini memang ubat yang paliung mujarab untuk kurus iaitu dengan EXERCISE! Kalau korang cakap korang taka da masa, Biha akan kongsikan tip yang sangat praktikal untuk korang cuba! Antaranya :- pilih untuk naik tangga berbanding lif, pilih untuk parking kereta jauh sikit untuk berjalan, sapu laman rumah petang-petang, basuh kereta sendiri, takpun kacau anjing tengah tidur! :p

-------------------------------------------------

Korang juga boleh mengambil dan memakan keperluan supplement untuk membantu korang lebih kurus dan sihat! Hiks.. ambil je tapi tak makan pun tak boleh juga :P


Psssttt ; nak tahu lebih tip rahsia, menu rahsia, cara pemakanan rahsia.. Biha akan berikan semua ini selepas pembelian SET KURUS SHAKLEE :)

εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Nabihah Halimshah
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
nabihah_halimshah@yahoo.com
sms/ whatsapp; 0177242495


Friday, April 04, 2014

Set kesuburan Shaklee untuk suami dan isteri

ASSALAMUALAIKUM!

Hari Jumaat yang penuh barokah, hari penghulu segala hari. Hari ini biha nak share sedikit set kesuburan untuk suami & isteri. Anak atau zuriat, adalah keinginan suami isteri bila berkahwin. Tapi bila sudah beberapa tahun kahwin, Allah duga masih belum diberi zuriat. Masih ada jalan. Bukan 'dead end' atau jalan mati. 

Jika anda atau rakan-rakan anda menghadapi masalah kesuburan ini, Biha amatlah berharap agar ilmu ini dapat di manfaat dan dikongsi bersama-sama. Niat Biha ikhlas untuk membantu. 

Lebih-lebih lagi sudah ada customer Biha sendiri sudah memberikan respon positif; ada yang period sudah kembali normal dan ada yang sudah hamil selepas setahun keguguran.

♡♡♡ Set kesuburan Shaklee untuk Wanita
♛ Alfalfa - Atasi keputihan, haid tidak teratur, senggugut dan bantu dalam hubungan suami isteri (seperti kacip fatimah)
♛ GLA - Bantu stabilka hormon, galakkan subur dan bantu banyakkan lendir. So, lendir yang banyak ini membantu sperma untuk hidup lebih lama dan berenang lebih jauh di dalam tiub fallopio.

♡♡♡ Set kesuburan Shaklee untuk Lelaki
♚ Vitamin E - Boleh kuatkan libido dan suburkan organ reproduksi lelaki. Vitamin E shaklee lengkap dengan selenium. 50% selenium dalam badan lelaki terletak dalam testikal dan duktus seminal, dan mereka hilang banyak selenium melalui air mani
♚ Zinc - Bagus menambahkan kuantiti sperma dan kuatkan bahagian luar dan ekor sperma supaya dapat berenang leboh jauh dengan bertenaga untuk bertemu dengan telur (ovum). 



Kita hanya mampu merancang dan berusaha, yang selebihnya hanya diketahui oleh Maha Pencipta. Dia yang menentukan segala-galanya. Kita sebagai hambanya harus berusaha, berdoa dan bertawakkal, kerana dia Maha Mendengar dan Maha penyayang.

Semoga info yang Biha kongsikan ini bermanfaat untuk mereka yang tengah berikhtiar untuk mendapatkan cahaya mata. Dan jika ada yang berminat untuk dapatkan vitamin-vitamin tersebut dengan Biha. Boleh hubungi Biha, In sha Allah Biha akan bimbing dan bantu dengan memberikan jadual cara pemakanan yang eksklusif hanya untuk cutsotmer Biha. 


Kita hanya mampu merancang, berusaha dan berdoa. Allah SWT yang menentukan. In Sha Allah, mudah-mudahan :)

εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Nabihah Halimshah
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
nabihah_halimshah@yahoo.com
sms/ whatsapp; 0177242495
FB page; Hanashiro Health Care

Thursday, April 03, 2014

PROMOSI APRIL 2014; OSTEMATRIX (OSTE)

ASSALAMUALAIKUM!


Yeah! Bulan April 2014 merupakan bulan PROMOSI untuk Ostematrix :)

Nak tahu lebih lanjut mengenai Ostematrix??? tungguuu..

εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
nabihah_halimshah@yahoo.com
sms/ whatsapp; 0177242495

Monday, March 31, 2014

portal Shaklee tak boleh buka!

ASSALAMUALAIKUM!

hari terakhir closing bulan Mac 2014, 

OMAIGOD! BETUL KE? SERIOUSLY?

yaaaaa.. right serius gile.. portal Shaklee yang awesome tak boleh nak buka!




pada firasat Biha, semua tengah cuba nak pulun borong ESP Shaklee pada detik-detik akhir promosi ESP beli 6 PERCUMA 1 >_<

hahhhh tulah.. kan dah cakap, jangan suka buat kerja saat-saat akhir? hamik kauuuu..

banyakkan bersabar ye Biha & SID yang lain ( ⌣́,⌣̀)\(^◡^ )


εїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒεїз 

Untuk info & order:
Shaklee Independent Distributor (sid; 971081)
nabihah_halimshah@yahoo.com
sms/ whatsapp; 0177242495